Reeks over Einstein wordt eerste fictieserie van National Geographic

National Geographic komt binnenkort op de proppen met een eerste eigen fictieserie. Het wordt een tiendelige reeks over het leven van Albert Einstein. De zender heeft daarvoor grote namen binnengehaald. Geoffrey Rush zal de wetenschapper vertolken, Ron Howard regisseert de eerste aflevering.

"Genius", zoals de reeks zal heten, is gebaseerd op het boek "Einstein: his life and universe" van Walter Isaacson. Het vertelt Einsteins opgang van de student die aanvankelijk niet de kans kreeg om een doctoraat te schrijven, maar toch uitgroeide tot de briljante natuurkundige die de relativiteitstheorie ontwikkelde. Niet alleen Einsteins wetenschappelijke verwezenlijkingen komen aan bod, maar ook zijn persoonlijk leven.

De jonge Einstein wordt vertolkt door Johnny Flynn, de oudere door Geoffrey Rush. Rush won eerder een Emmy voor zijn rol in de HBO-reeks "The life and death of Peter Sellers". Hij won een Oscar voor zijn rol van excentrieke pianist in "Shine" en was ook nog meermaals genomineerd.

De eerste aflevering van "Genius" zal worden geregisseerd door een andere Oscarwinnaar, Ron Howard ("Apollo 13", "A beautiful mind", "The Da Vinci code"). "Ik hoop dat dit verhaal, net als de verhalen van andere genieën, een volgende generatie Einsteins zal entertainen en inspireren", zegt de regisseur.

"Genius" wordt opgenomen in Praag en zal volgend jaar worden uitgezonden in 171 landen en 45 talen. National Geograpic werkt voor de reeks samen met Fox 21 TV Studios.

Meest gelezen