Zweden in de greep van brandstichtingen in wagens

In Malmö, Stockholm en verschillende andere Zweedse steden zijn gisteravond (opnieuw) verschillende auto's in brand gestoken. De politie kon een verdachte oppakken.

Sinds begin vorige maand heeft Malmö te kampen met vandalen die auto's in brand steken. Al meer dan zeventig auto's zijn in vlammen opgegaan.

Ook gisteravond kregen de hulpdiensten oproepen binnen voor brandende auto's, vooral in het stadsdeel Hyllie. Op een half uur tijd werden op negen verschillende plaatsen brandende wagens gemeld. In sommige gevallen slaagden bewoners er zelf in het vuur te blussen.

Husby

Ook in de hoofdstad Stockholm zijn wagens in brand gestoken in een parkeergarage in het stadsdeel Husby waar enkele jaren geleden zware rellen plaatsvonden. Twee auto's brandden volledig uit, tientallen andere liepen rookschade op. In het stadsdeel Jordbro gingen zeven wagens in vlammen op.

Voorts werd een wagen in brand gestoken in het district Fornhöjden in Södertälje. In Borås moesten enkele motorfietsen eraan geloven.

Gisteravond kon de politie een verdachte oppakken bij een wegcontrole. Het gaat om een jongeman van 21. In zijn wagen vonden de agenten jerrycans vol benzine evenals materiaal om autoruiten in te slaan.