"Eigenlijk is "Mia" van Gorki ontstaan door een fout"

Tijdens het Radio 1-programma "De zomer van 2016" heeft Gorki-drummer Bert Huysentruyt bekend dat de iconische pianoriedel uit "Mia" eigenlijk ontstaan is door een fout. Het thema van het programma was muziek met mankementen, meteen ook de reden waarom Huysentruyt naar de studio belde.

De drummer was zelf maar 9 jaar toen het iconische liedje werd opgenomen. Toch heeft hij later van producer Wouter Van Belle gehoord dat er in de studio iets fout ging met de bekende pianoriedel in de intro.

"De producer vroeg om de tape te laten lopen. Maar hij dacht dat het nummer in een andere toonaard stond, en zijn eerste noot was een toonaardvreemde noot. Dus speelde hij snel een noot hoger om zichzelf te corrigeren. Om zijn fout te maskeren is hij dat dan maar blijven herhalen, en zo is het iconische pianomelodietje ontstaan", bekent Huysentruyt.

Dat "foutje" is uiteindelijk in "Mia" gebleven. "Die vier noten maken het liedje zo herkenbaar", zegt de drummer. "Dat is nu eenmaal het genie van Wouter Van Belle."

De vier noten waarover hij het heeft, kunt u hier beluisteren. 

Meest gelezen