Polderdorp Lillo vraagt avondklok voor Pokémon-jagers

De 33 inwoners én de districtsvoorzitter van Lillo vragen een avondklok voor Pokémon-jagers. Die zijn de afgelopen weken massaal aanwezig in het pittoreske polderdorpje. Het stadsbestuur van Antwerpen begrijpt de ergernissen, maar wil liever zoeken naar een structurele oplossing.

Lillo kwam de afgelopen weken al enkele keren in het nieuws. Sinds de Pokémon Go-hype losbarstte, wordt het pittoreske polderdorpje overspoeld met Pokémon-jagers. Naar verluidt zouden in de weinige straten die het dorp rijk is bijzondere Pokémon zitten en wanneer je met velen op dezelfde locatie zoekt, duiken er normaal nog meer speciale exemplaren op. De oproep op Facebook - dat Lillo the place to be is - hielp wellicht nog een extra handje.

De enkele cafés in het dorpje doen gouden zaken, maar de 33 inwoners zijn minder tevreden. Dat het er overdag krioelt van Pokémon-jagers kunnen ze nog accepteren, maar dat de - veelal - jongeren tot laat in de nacht blijven, vinden ze onaanvaardbaar. Daarnaast blijken sommige "jagers" zich niet zo respectvol te gedragen.

De inwoners hebben al meermaals deze zomer hun ongenoegen geuit en vragen nu een avondklok, zo schrijft Gazet van Antwerpen. De cafés sluiten om middernacht, de jacht naar Pokémon mag wat hen betreft dan ook ophouden.

De vraag krijgt bijval van districtsvoorzitter Carl Geeraerts (N-VA), die voor hij op vakantie vertrok nog ter plaatse ging. "Het is er echt een overrompeling", zegt hij aan VRT Nieuws. "Je kan dat misschien een week volhouden, maar dit is nu al bezig van toen de hype begin deze zomer uitbrak. Samen met de inwoners pleit ik bij het kabinet van de burgemeester (Bart De Wever, nvdr.) voor een avondklok, want dit kan niet meer. De nachtrust van de bewoners moet worden gerespecteerd."

Zover komt het echter voorlopig niet. Het kabinet van burgemeester De Wever benadrukt dat ze de ergernissen van de inwoners begrijpen, maar dat een avondklok voorlopig niet aan de orde is. Wel zijn er al enkele extra maatregelen genomen. Zo worden de vuilnisbakken vaker leeggemaakt en is er extra politie aanwezig.

Het stadsbestuur zoekt naar eigen zeggen naar een structurele oplossing. Zo proberen ze via de politie contact op te nemen met het bedrijf achter het spel om te vragen om de Pokémon uit Lillo te verwijderen. "We hebben niets tegen het spel, maar sommige plekken - zoals Lillo en bijvoorbeeld de Diamantwijk - zijn daarvoor minder geschikt."

Meest gelezen