Lesgeven aan vrouw met gezichtssluier is geen verplichting

Een school hoeft geen onderricht te geven aan een moslima die een nikab draagt. Dat heeft een administratieve rechtbank in de Duitse stad Osnabrück beslist. De vrouw in kwestie had de zaak in kort geding aangespannen, maar haar vraag is afgewezen. Ze kan nog in hoger beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank.

Een moslimvrouw mag geen avondles volgen in een school in Osnabrück. De administratieve rechtbank heeft haar vraag in die zin afgewezen.

De vrouw had aangekondigd dat ze niet naar de rechtbank zou komen wegens de grote media-aandacht, maar dat heeft haar zaak geen deugd gedaan. De rechtbank heeft de openbare zitting afgelast en een beslissing achter gesloten deuren genomen. Daarbij wordt betreurd dat de vrouw haar zaak niet zelf is komen toelichten.

Daarop heeft de school besloten dat de vrouw maar les kan volgen als ze haar nikab in de klas aflegt.