NMBS ziet de zon en zet extra treinen in

De NMBS zet de komende dagen 24 extra treinen in van en naar de kust. De extra treinen komen bovenop het al versterkte zomeraanbod. De NMBS doet dat omdat het stevig gaat zomeren de komende dagen.
Jasper Jacobs

Het kwik flirt vanaf morgen met de grens van 30 graden en dus zullen veel mensen de zee en de daarmee gepaard gaande bries opzoeken. Om die extra toeloop op te vangen, rijden er tot vrijdag 24 extra treinen naar Blankenberge. Dagelijks vertrekken er 's ochtends twee daarvan in Leuven, de derde in Brussel-Noord.

In totaal worden er tot en met vrijdag 112 extra treinen ingezet van en naar de kust, goed voor 73.588 extra zitplaatsen. De meeste van deze treinen worden tijdens de zomervakantie sowieso ingezet. Zo rijden er naast treinen met als bestemming Blankenberge ook extra treinen van en naar Oostende, Knokke en De Panne. 

Bij een grote toevloed aan reizigers kan de NMBS ook in real time alsnog bijkomende treinen inleggen. De volledige dienstregeling is raadpleegbaar op de website detrein.be of via de gratis NMBS-app.