Ook prins Laurent waagt zich op Twitter

Na zijn broer koning Filip en zijn echtgenote prinses Claire heeft nu ook prins Laurent een eigen Twitteraccount, dit onder de naam @Laurent_of_B. Even over de middag heeft hij zijn eerste tweet verstuurd.

Koning Filip doet het al sinds zijn aantreden als staatshoofd in juli 2013: wensen en boodschappen via Twitter versturen. Ten tijde van de jongste regeringsonderhandelingen kwam de buitenwereld belangrijke beslissingen in de formatiegesprekken vaak zelfs in eerste instantie via dit medium te weten.

In januari 2014 volgde prinses Claire in de voetsporen van haar schoonbroer en startte ook zij een eigen Twitteraccount. De meest opmerkelijke tweet stuurde ze in april van dat jaar, nadat haar man prins Laurent uit het ziekenhuis was ontslagen. Toen liet ze met een selfie verstaan dat hij en hun gezin het goed stelden (zie video onder).

Sinds vandaag heeft ook prins Laurent zelf een Twitteraccount. Onder de naam @Laurent_of_B heeft hij om 12.04 uur vanmiddag zijn allereerste tweet verstuurd. Het gaat om een kiekje van de prins op de Grote Prijs van het Azelhof in Lier gisteren. Op die jumpingwedstrijd mocht de prins de prijs aan winnaar Frederik Cattebeke uitreiken.

Uit "Het Journaal" van 10/04/2014: