Toots Thielemans wordt zaterdag begraven in Terhulpen

Toots Thielemans wordt zaterdag begraven in Terhulpen, waar de jazzmuzikant meer dan 20 jaar woonde. De plechtigheid vindt om 11 uur plaats in de Sint-Niklaaskerk. De gemeente in Waals-Brabant heeft ook een rouwregister geopend.

Na de begrafenisplechtigheid in de Sint-Niklaaskerk krijgt Toots Thielemans zijn laatste rustplaats op het Ereperk op de begraafplaats van Terhulpen.

De gemeente heeft ook een rouwregister geopend in de "Espace Toots", een ruimte die ter gelegenheid van de 90e verjaardag van de muzikant aan hem werd gewijd. Dat heeft burgemeester Christophe Dister (MR) bekendgemaakt.

Volgende maand Toots Jazz Festival in Terhulpen

Toots Thielemans woonde meer dan twintig jaar in Terhulpen. Ondanks zijn vele reizen was hij er veel aanwezig. De inwoners van de gemeente zijn dan ook diep bedroefd door het nieuws van het overlijden, zegt burgemeester Dister.

"We zijn zeer bedroefd, want de relatie tussen de gemeentelijke administratie, Toots en zijn familie was voortreffelijk. We hebben deze grote artiest verschillende keren gehuldigd en hij heeft een diepe indruk nagelaten op vele Terhulpenaars. Hij nam deel aan sommige evenementen en gedroeg zich dan met eenvoud, zijn harmonica op zak. Zonder zijn Brusselse roots te verloochenen, hield hij veel van zijn gemeente en was hij er zeer aanwezig, ondanks zijn vele reizen", zegt Dister.

De burgemeester herinnert zich vooral hoe Toots Thielemans twee jaar geleden het podium meermaals beklom om de uitgenodigde artiesten te ondersteunen. Het Toots Jazz Festival in Terhulpen vindt dit jaar voor de tweede keer plaats van 9 tot 11 september.