Wie zit te wachten op een remake van "Ben Hur"?

Wie zit te wachten op een remake van het sandalenepos "Ben Hur"? Niet de Amerikanen, zo blijkt uit de teleurstellende box office-cijfers. De film kostte 100 miljoen dollar, maar bracht tijdens zijn openingsweekend amper 11,4 miljoen dollar op.

Het sandalenepos "Ben Hur" uit 1959 staat nog altijd bekend als een van de grootste kassuccessen ooit. Alleen "Titanic" en "The lord of the rings: the return of the king" wisten meer mensen naar de bioscoop te lokken. Bovendien was de klassieker met Charlton Heston goed voor elf Oscars.

De remake lijkt hoegenaamd niet dezelfde weg op te gaan. Zijn openingsweekend was in elk geval behoorlijk teleurstellend: hij bracht slechts 11,4 miljoen op aan de kassa, terwijl hij een veelvoud heeft gekost.

De nieuwe "Ben Hur" blijft wat dichter bij "Ben Hur: A tale of the Christ" uit 1880, waarop alle verfilmingen gebaseerd zijn. Het boek werd bewerkt door "12 years a slave"-scenarist John Ridley. Jack Huston speelt de titelrol, Morgan Freeman speelt ook mee in de film. Bij ons kom de film begin volgende maand in de zalen.