"Absolutely fabulous: the movie" in première op Filmfestival Oostende

De langverwachte film "Absolutely fabulous: the movie" is een van de 60 films die in première gaan op het Filmfestival van Oostende. In de film kruipen Jennifer Saunders en Joanna Lumley opnieuw in de huid van de knotsgekke personages Edina (Eddy) en Patsy die in de jaren 90 en 2000 de Britse tv onveilig maakten.

Het Filmfestival van Oostende start op 9 september met de openingsfilm "Everybody happy" van Nic Balthazar en sluit op 17 september af met "Le passé devant nous" van Nathalie Teirlinck.

Daartussen programmeert het festival een mix van publieksfilms en auteurscinema. "Absolutely fabulous" is op 14 september te zien, tijdens de Ladies Night van het festival.

Nog enkele blikvangers

"The infiltrator" vertelt het waargebeurde verhaal van undercoveragent Robert Mazur die in 1986 als patserige witwasser binnen wist te dringen in de genadeloze wereld van drugskoning Pablo. Mazur wordt vertolkt door Bryan Cranston (bekend van de serie "Breaking bad"). Ook actrice Diane Kruger speelt mee.

Ook het drama "Genius" met Colin Firth, Jude Law en Nicole Kidman in de hoofdrollen gaat in première in Oostende. De film gaat over de paranoïde trip van een gerenommeerd literair uitgever. Nog meer sterren zijn te zien in "Free state of Jones" met Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw en Keri Russellin.

Ook "Captain fantastic", de winnaar van de award Un Certain Regard in Cannes zal te zien zijn in Oostende.

Het volledige programma vindt u terug op de website van het festival www.filmfestivaloostende.be.