"D'Ardennen" en "La fille inconnue" in running voor European Film Awards

Er maken nog twee Belgische films kans op een European Film Award, de Vlaamse film "D'Ardennen" van Robin Pront en de Franstalige film "La fille inconnue" van de gebroeders Dardenne. De Europese filmprijzen worden uitgereikt op 10 december in Wroclaw in Polen.
D'Ardennen

De European Film Academy heeft de 50 films bekendgemaakt die kans maken op een European Film Award. De 3.000 leden van de Academy worden nu uitgenodigd om de genomineerden in de categorieën voor beste Europese film, beste regisseur, beste acteur, beste actrice en beste scenarist aan te duiden. Deze nominaties worden op 5 november bekendgemaakt.

Daarna kiezen de leden de uiteindelijke winnaars in elk van deze categorieën, alsook in deze voor beste Europese kortfilm, beste documentaire en beste animatiefilm.

In de meer gespecialiseerde categorieën duidt een zevenkoppige jury de winnaars aan. Het gaat dan om beste fotografie, beste monteur, beste production design, beste kostuumontwerp, beste haar en make-up artiest, beste componist en beste sound design.

De gebroeders Dardenne stelden hun film "La fille inconnue" voor in Cannes.