"Le ciel flamand" van Peter Monsaert gaat naar Toronto

"Le ciel flamand", de tweede speelfilm van Peter Monsaert, krijgt zijn wereldpremière op het Filmfestival van Toronto. De film wordt vertoond in de Discovery-competitie, waarvoor vorig jaar ook "Black" en "D'Ardennen" geselecteerd waren.
Johan Voets

Het competitieve Discovery-programma brengt een selectie wereldfilms van opkomend regietalent dat volgens het Filmfestival van Toronto in de gaten moet worden gehouden.

Het Toronto International Film festival staat bekend als een van de belangrijkste ter wereld. Peter Monsaert is dus erg blij dat zijn film geselecteerd is. "Een fantastische bekroning," vind hij.

Eerder raakte al bekend dat "Le ciel flamand" deelneemt aan de New Directors-competitie van het Filmfestival van San Sebastian. "Samen is dit de gedroomde internationale lancering voor mijn film", zegt de regisseur. "Het doet me hopen dat het nog niet het einde is van het buitenlandse verhaal en dat "Le ciel flamand" een mooie internationale carrière tegemoet gaat."

Ons land is dit jaar sterk vertegenwoordigd in Toronto. Ook o.a. "Home" van Fien Troch, "Souvenir" van Bavo Defurne en "L'économie du couple" van Joachim Lafosse worden vertoond, en een aantal coproducties.

"Le ciel flamand" gaat over een baanbordeel

"Le ciel flamand" is de tweede langspeelfilm van Peter Monsaert, die eerder ook al hoge ogen gooide met "Offline". Het verhaal vertelt de levens van Monique en haar dochter Sylvie die samen een baanbordeel uitbaten. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit binnen.

De hoofdrollen zijn voor Sara Vertongen, Esra Vandenbussche, Ingrid De Vos en Wim Willaert. De film komt op 16 november in de zalen.