Afghaanse vluchteling hangt 400 km onder vrachtwagen in Italië

Een jonge Afghaanse vluchteling heeft 400 kilometer lang onder een vrachtwagen gehangen op Italiaanse snelwegen. De politie bevrijdde hem uit zijn hachelijke situatie. Omdat hij geen asiel wil in Italië, heeft hij nu 7 dagen om het land te verlaten.
Verwendung weltweit, usage worldwide
De jongeman begon zijn tocht wellicht in de haven van Brindisi.

De Afghaan van rond de 20 begon zijn calvarietocht waarschijnlijk in de Italiaanse haven Brindisi. Daar bond hij zichzelf vast aan de onderkant van een vrachtwagen met behulp van leren riemen. De Bulgaarse vrachtwagen zette koers richting Spanje.

Na zo'n 400 kilometer hadden bestuurders de jongeman opgemerkt en ze waarschuwden de chauffeur. De politie kon de man bevrijden uit zijn hachelijke situatie. De Bulgaarse chauffeur wist naar eigen zeggen van niks en hij mocht zijn tocht verder zetten.

De Afghaanse vluchteling werd eerst naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Daarna werd hij naar een vluchtelingencentrum gebracht. Aangezien hij geen asiel wilde in Italië, kreeg hij het bevel om binnen de 7 dagen het land te verlaten.