Dode bij migrantenrel in Calais

In het Franse Marck, nabij Calais, is een dode gevallen bij problemen tussen migrantengroepen. Er vielen ook verschillende gewonden.
AFP or licensors

Elke nacht opnieuw proberen migranten aan boord van voertuigen te geraken om zo via de Kanaaltunnel in Groot-Brittannië te raken, waarbij ze versperringen opwerpen. De laatste weken zijn er wel vijftien tot twintig versperringen per nacht.

Er was daarbij in de nacht van maandag op dinsdag een rel ontstaan tussen Soedanese en Afghaanse migranten. Hulpdiensten moesten uitrukken om zich te ontfermen over migranten die gewond zijn geraakt en her en der te vinden waren, aldus de regionale krant La Voix du Nord.

Op gezag van de prefectuur van Pas-de-Calais meldde nieuwszender BFMTV dat een Soedanees, een dertiger, aan zijn verwondingen ten gevolge van een steekwapen is overleden. Een tweede gewonde is naar een ziekenhuis overgebracht, maar zijn leven is niet in gevaar.

Sinds 1 januari hebben in Calais al elf migranten het leven verloren.