In Berlijn is een gedenkplaat onthuld voor David Bowie

De burgemeester van Berlijn heeft een gedenkplaat onthuld ter ere van David Bowie. De zanger overleed in januari. Bowie had een speciale band met de stad. In de jaren 70 woonde hij in het toenmalige West-Berlijn.
AFP or licensors

De plaat hangt aan het gebouw waar Bowie van 1976 tot 1978 woonde. De zanger maakte er zijn albums "Low", "Heroes" en "Lodger". Op de plaat staat een quote uit het refrein van het titelnummer van het tweede album: "We can be heroes, just for one day".

De drukke straat waar het gebouw gelegen is, werd de afgelopen maanden al onder de voet gelopen door mensen die Bowie een laatste eer wilden bewijzen.

Bowie trok destijds naar Berlijn, omdat hij uitgekeken was op Los Angeles en iets wou doen aan zijn overmatig drugsgebruik. De zanger kon er vrij anoniem leven en vond de artistieke scène in de stad inspirerend. In Berlijn gooide hij muzikaal het roer om. Hij werkte er samen met onder meer Brian Eno en Iggy Pop.