Muziekacademie in Brussel wil opleiding mondharmonica aanbieden

De muziekacademie van Brussel wil zo snel mogelijk een opleiding mondharmonica aanbieden. "Het is een instrument met veel potentieel en bovendien zou het een mooi eerbetoon zijn aan de overleden Toots Thielemans", vindt directeur Bruno De Jonghe.

Op dit moment is mondharmonica nog niet officieel erkend als instrument in het deeltijds kunstonderwijs. Daar wil De Jonghe verandering in brengen. Hij zal een dossier indienen om het instrument te laten erkennen. Pas daarna kan mondharmonica op een wettelijke manier onderwezen worden in het deeltijds kunstonderwijs.

De Brusselse muziekacademie hoopt om in het schooljaar 2017-2018 te kunnen starten met de cursus. In het voorjaar verhuist de academie naar een nieuwbouw in de Marollenwijk, de wijk waar Thielemans opgroeide.