Passionele redenen voor versturen poederbrieven

De man die opgepakt werd op verdenking van het versturen van enveloppen met een verdacht poeder in Nevele, pleegde de feiten om passionele redenen. Dat is vernomen bij het Gentse gerecht. Het parket Oost-Vlaanderen wil de man laten opdraaien voor de kosten voor de interventies.

In het postkantoor van Nevele werd op 11 augustus poeder ontdekt in een enveloppe. Enkele dagen ervoor waren ook twee postbodes onwel geworden in deelgemeente Landegem nadat ze in contact waren gekomen met wat later suiker bleek te zijn. Er werd een veiligheidszone rond het kantoor ingesteld en het poeder werd opnieuw onderzocht door de civiele bescherming.

Het ging om het werk van dezelfde man. Hij is opgepakt en heeft bekentenissen afgelegd. De enveloppes werden telkens in dezelfde brievenbus gepost en ze droegen dezelfde kentekens. Uit het onderzoek bleek dat de inhoud ging om een mengeling van suiker, bloem en paardenmest.

"De man had geen slechte intenties en stond niet stil bij de gevolgen van zijn daden. Hij zal gedagvaard worden en het parket zal bekijken hoe het kostenplaatje verhaald kan worden op de verdachte", zegt het parket.