Zoon haatprediker Verviers drie maanden naar gesloten instelling

De jongeman die in een videoboodschap heeft opgeroepen om christenen te vermoorden, wordt voor drie maanden in een gesloten instelling geplaatst. Dat heeft het parket van Luik bevestigd aan Belga.

De jongeman is de zoon van een imam uit Dison bij Verviers die bekend is als een haatprediker.

Volgens de RTBF zal de jongeman worden overgebracht naar een instelling in Kasteelbrakel (Waals-Brabant), een gesloten onderwijsinrichting. Dat heeft de jeugdrechter beslist.

De jongeman werd zondag voor het eerst opgepakt met zijn vader en moeder in het kader van een Brussels onderzoek. Nadat hij dezelfde dag nog was vrijgelaten werd hij maandagnamiddag opnieuw opgepakt, toen voor de videoboodschap die werd gefilmd in het centrum van Verviers.

De vader van zijn kant is weer in vrijheid gesteld. In een boodschap aan Belga drukt zijn advocaat erop dat de imam - een bekend haatprediker die België al enige tijd tevergeefs wil uitwijzen - "geen gevaar voor de samenleving" is.

Die videoboodschap verscheen begin deze maand op een Franse website. Op de beelden was te zien hoe de jongeman in de straten van Verviers rondliep en daarbij oproepen lanceerde om christenen te vermoorden.

Meer nieuws