"Kijk eens wie vanmiddag kwam lunchen"

Zanger/acteur Justin Timberlake en actrice Jessica Biel zijn bijzonder betrokken bij de race naar het Witte Huis. Vandaag organiseerden ze een fundraisingevenement met een pak bekende gezichten, ten voordele van Hillary Clinton. Biel deelde achteraf enkele grappige kiekjes van de ontmoeting met de Democratische presidentskandidate.

Fundraisingevents zijn in de VS vrij gebruikelijk in de aanloop naar verkiezingen. Allerlei instanties, en bekende figuren, zamelen op zo'n moment geld in voor hun favoriete kandidaat. Clinton is momenteel aan de Westkust aan een heuse fundraiser-ronde bezig, meestal bijgewoond door grote Hollywoodnamen en belangrijke bedrijfsleiders.

Ook Justin Timberlake en zijn vrouw Jessica Biel hebben vandaag politieke kleur bekend. Het koppel organiseerde in Los Angeles een fundraiser-lunch ten voordele van Democrate Hillary Clinton. Het evenement was op poten gezet door acteur Leonardo DiCaprio, maar die haakte op het laatste moment af, volgens Variety door "agendaproblemen"'. 

30.000 euro

Wie vanmiddag met Clinton wilde lunchen, moest daarvoor wel diep in de buidel tasten. Een ticket kostte 33.400 dollar, nagenoeg 30.000 euro. Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer acteurs Jamie Foxx, Tobey Maguire en Jennifer Aniston, aldus het Democratische campagneteam.

De sfeer was blijkbaar goed. Na het etentje postte Biel immers enkele bijzonder expressieve foto's met haar man en Clinton. De olijke kiekjes uit een ouderwetse photobooth werden geflankeerd door de duidelijke hashtag #imwithher (ik sta achter haar, nvdr).