As van Truman Capote wordt geveild

Fans van de Amerikaanse schrijver Truman Capote kunnen binnenkort misschien de hand leggen op een ongewoon aandenken aan de schrijver: zijn as. Verwacht wordt dat dit macabere souvenir tot 5.300 euro kan opbrengen op een veiling, meldt BBC News.
AP1966

Een deel van de as was in het bezit van Joanne, de ex-vrouw van Johnny Carson, die goed bevriend was met Capote. Zij is vorig jaar overleden.

Capote (1924-1984) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Amerikaanse auteurs van zijn tijd. Hij is bekend van boeken als "In cold blood" en "Breakfast at Tiffany's" en stierf in het huis van Carson in 1984. Na zijn dood kreeg Joanne een deel van zijn as. "Ze zei vaak dat de as haar enorm kon troosten", zegt Julien's Auctions. De veiling vindt plaats op 24 september.