Bridget Jones 2.0 wordt een pak slanker dan de originele versie

Bridget Jones zal er in de derde film slanker uitzien dan in de vorige twee, en daar is een goede reden voor. Dat heeft actrice Renée Zellwegher verteld in een interview met news.com.au. Zellwegher wilde voor "Bridget Jones' Baby" opnieuw een pak kilo's bijkomen, maar dat is niet gebeurd.
Actrice Renée Zellwegher ziet er anders uit dan tijdens haar Bridgetperiode

Voor haar iconische filmrol begin jaren 200 verdikte Zellwegher telkens ruim 15 kilo. Een gelijkaardige metamorfose werd deze keer uit haar hoofd gepraat door de regisseur van de derde Bridget Jonesfilm, Sharon Maguire.

"Zij wilde een Bridget tonen wiens leven nog steeds verre van perfect is, ondanks het feit dat ze intussen wél haar streefgewicht heeft bereikt", legt Zellwegher uit. "Ik was daar aanvankelijk niet van overtuigd. Uiteindelijk merken we altijd minder positieve punten bij onszelf op, die we liefst zouden veranderen. Het ideaalbeeld is voor iedereen anders. Dat we daar eigenlijk levenslang naar streven, vind ik ergens wel iets moois."

In andere interviews laat ze verstaan dat ze 15 jaar na de release van de eerste film nog steeds erg veel van het personage houdt "omdat Bridget imperfecties volledig aanvaardbaar maakt." De nieuwe Bridget krijgt nu wel de ideale maten, haar problemen blijven dezelfde: een subtiele aanklacht van de makers tegen het heersende schoonheidsideaal.

Metamorfose

Sinds de release van de eerste Bridget Jonesfilm in 2001 heeft Zellwegher - los van haar metamorfose voor de films - zelf ook een hele gedaanteverandering ondergaan. Ze ziet er een pak slanker uit, en haar fel veranderde gezicht voedt de geruchten over plastische chirurgie, wat de Amerikaanse actrice steevast ontkent. "Eigenlijk heeft niemand hier zaken mee, maar ik heb niét aan mijn gezicht laten werken", aldus de actrice.