Frontman zingt over alcoholverslaving op nieuw Kings of Leon-album

Caleb Followill, de frontman van Kings of Leon, zingt op het zevende album van de groep onder meer over zijn alcoholverslaving. Eerder deze week kondigde de band het nieuwe album al aan, nu raken meer details bekend.

"We are like love songs" is de werktitel van het album dat geproducet werd door Markus Dravs die ook al met Coldplay samenwerkte.

"Waste a moment" wordt waarschijnlijk de eerste single. Lily Aldridge, de vrouw van Caleb Followill, was de inspiratiebron voor het nummer "Find me". "Ze vertelde me het verhaal van een hotel in Los Angeles waar ze verbleef en waar ze het gevoel had dat het spookte", vertelde Followill aan Q. "Ik weet dat dit voor veel mensen raar klinkt, maar wanneer ze het vertelt, is het echt eng. Ik heb dat als uitgangspunt gebruikt en er een liefdesverhaal van gemaakt."

"Over" is geïnspireerd door de alcoholverslaving van Followill. In 2011 moest Kings of Leon zijn tournee annuleren omdat Followill moest afkicken. "Die song is heel persoonlijk. Er staan veel persoonlijke verhalen op het album. We zijn nog steeds hongerig en jong van hart."