Gezocht: testers van festivalapp op Leffingeleuren

Ben je een festivalganger, en maak je wel eens een filmpje met je smartphone? Dan ben jij misschien de testreporter die de VRT-afdeling Onderzoek & Innovatie zoekt. Voor hun gloednieuwe festivalapp "Wall of moments" zoeken ze 40 testers voor Leffingeleuren, een van de laatste festivals van deze zomer.

Hoe kan de typische festivalsfeer en een concertervaring worden samengevat voor iemand die het festival zelf niet heeft meegemaakt? Dat wil de VRT-afdeling Onderzoek & Innovatie graag uitzoeken op het driedaagse muziekfestival Leffingeleuren, van 9 t.e.m. 11 september.

Dat weekend wordt de "Wall of moments"-app uitgetest. Bedoeling is om via die gloednieuwe festivalapp ervaringen te bundelen. Dat gebeurt via korte filmpjes van bezoekers die de typische festivalsfeer samenvatten. Dat kan gaan van de knipoog van een artiest, wachtende festivalgangers tussen een optreden, of stralend weer. Via een livestream van filmpjes in combinatie met professionele beelden kunnen thuisblijvers het festival achteraf beleven alsof ze er zelf bij waren.

Gratis festivalticket

De app is ontwikkeld in samenwerking met de BBC, digitaal onderzoekscentrum iMinds en verschillende onderzoekscentra in Oostenrijk. De finale test gebeurt op het festivalterrein zelf. Daarvoor zoekt de VRT 40 testreporters.

Bezoekers van Leffingeleuren met een smartphone wordt gevraagd om de app te testen, via korte festivalfilmpjes van één minuut. Na een screening zijn de filmpjes te bekijken via een livestream op verschillende schermen op het festival en online voor vrienden en familie thuis. 40 testreporters maken bij hun inschrijving bovendien kans op een gratis ticket voor Leffingeleuren.

Interesse?

Wie zich graag wil opgeven als testreporter kan terecht op een specifieke website. Meer informatie over Leffingeleuren vind je hier.