Lize Spit en Connie Palmen op longlist ECI Literatuurprijs

Lize Spit en Connie Palmen zijn twee van de acht vrouwen die op de longlist van de ECI Literatuurprijs staan. 6 van de 25 genomineerden zijn Vlamingen. Op 16 september wordt de shortlist met zes titels bekendgemaakt.
Lize Spit

De nominatie voor Lize Spit is geen verrassing. Van "Het smelt" werden al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De winnaars van de Fintro Literatuurprijs (Hagar Peeters - "Malva") en Libris Literatuurprijs (Connie Palmen - "Jij zegt het") staan ook op de lijst.

Daarnaast zijn ook o.a. Arnon Grunberg ("Moedervlekken"), Frank Westerman ("Woord een woord"), K. Schippers "Niet verder vertellen"), Hanna Bervoets ("Ivanov") en Tommy Wieringa ("Honorair kozak") genomineerd.

De Vlaamse genomineerden zijn: Lize Spit ("Het smelt"), Elvis Peeters ("Jacht"), Chris de Stoop ("Dit is mijn hof"), Christophe Vekeman ("Hotel Rozenstok"), Bart Koubaa ("Een goede vriend") en Roderik Six ("Val").

Vanaf dit jaar wordt er een lezersprijs uitgereikt door 50 lezers van NRC Handelsblad en De Standaard. De ECI Literatuurprijs wordt op donderdag 10 november uitgereikt.

De volledige longlist vindt u hier.