Peuter in Nederland gebeten door vier rottweilers

Een driejarig jongetje is gisterenmiddag in het Drentse Nieuw-Buinen zwaargewond geraakt, toen hij werd aangevallen door vier rottweilers. Het jongetje werd meerdere keren gebeten door de honden en werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde eind van de middag, toen de peuter aan het spelen was in de tuin van de eigenaar van de honden. Op een bepaald moment braken de dieren uit, sprongen over de schutting die de tuin scheidt van het hondenverblijf en vielen het jongetje aan.

In overleg met de dierenpolitie, de gemeente en de eigenaar is besloten de vier honden te laten inslapen.

Twee andere honden van de eigenaar die niet bij het incident waren betrokken, worden voor de zekerheid naar een asiel gebracht voor gedragsonderzoek. Dit moet uitwijzen wat er met ze gaat gebeuren, aldus de politie.