Twee maanden 's nachts hinder op Antwerpse ring door werken

In september en oktober vinden werken plaats op de Antwerpse ring richting Nederland. De werken worden 's nachts uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
(Archieffoto)

De rijstroken van de Antwerpse ring bestaan uit doorgaand gewapend beton. De voegen tussen die verschillende stroken moeten nu worden vervangen. Vanaf 5 september gebeurt dat op de ring vanaf de Kennedytunnel tot net voorbij de afrit van Deurne, richting Nederland.

Twee maanden lang zal worden gewerkt tussen 23 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends, maar de hinder kan al voelbaar zijn vanaf 21 uur. Vanaf dan kan al één rijstrook ingenomen worden en kunnen op- en afritten worden afgesloten. Vanaf 23 uur worden meerdere rijstroken ingenomen. Het verkeer zal tijdens de werken altijd over minstens 1 rijstrook kunnen passeren, afhankelijk van de zone waarin gewerkt wordt kunnen dit er meerdere zijn.

De werken worden in verschillende fases uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.