"De rode tas is van mij!"

Alles voor het groepsgevoel, dat moet de British Olympic Association hebben gedacht toen ze alle Britse atleten eenzelfde rode reistas gaf om naar de Olympische Spelen in Rio te trekken. Bij de terugkeer van de groep in het Verenigd Koninkrijk, leidde die uniformiteit tot flink wat verwarring.

27 gouden medailles, 23 zilveren medailles en 17 bronzen medailles: dat hebben alle Britse atleten samen op de Olympische Spelen in Rio geoogst. Daarmee eindigen ze op een tweede plek in de ranglijst, na de Verenigde staten en voor China. Dat maakt van deze Spelen de meest succesvolle voor "Team GB" sinds die van 1908 in Londen.

Toen de Britse atleten enkele dagen geleden opnieuw voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk zetten, stuitten ze naast vreugde bij vrienden en familie die hen stonden op te wachten ook op een onverwacht probleem: welk stuk bagage was van wie?

De British Olympic Association had elke Britse olympische atleet immers met eenzelfde rode reistas bedacht. Gevolg: de eigen bagage terugvinden was voor de atleten als zoeken naar een speld in een hooiberg. Sommigen zagen er gelukkig de humor van in, zo ook windsurfer Nick Dempsey die zilver haalde. "De rode tas is van mij", tweette hij.

lees ook