Brugse gids Jane Windey Jobstudent van het Jaar

De 22-jarige Jane Windey is verkozen tot Jobstudent van het Jaar. Ze werkt in de vakantie bij Quasimundo Bike Tours in Brugge. Jobstudent van het Jaar is een initiatief van werknemersorganisatie Unizo en de HR-dienstengroep ADMB.

Het is al de negende keer dat Unizo en ADMB op zoek gaan naar de beste jobstudent. De wedstrijd dient vooral om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken.

Jane Windey gaat dit jaar met de titel lopen. Ze werkt al vier jaar bij Quasimundo Bike Tours. Ze gidst toeristen rond in Brugge en in het Brugse ommeland. Daarnaast volgt ze reservaties op, ontvangt ze klanten, houdt ze de dagboekhouding bij en doet ze zelfs klein onderhoud van de fietsen.

Zaakvoerder Jos Teughels heeft alleen maar lovende woorden voor zijn jobstudente. Volgens hem is ze de ideale jobstudente door haar liefde voor het fietsen en haar kennis van de geschiedenis van Brugge en vooral de manier waarop ze haar verhalen op een boeiende wijze kan brengen. "Ook voor haar klanten doet ze alles. Zo kwam Jane op een dag drijfnat en met een beslijkte broek terug in de winkel. Op haar tocht bleek een toerist op nogal klunzige wijze in het water te zijn beland. Jane was er zonder aarzelen achter gesprongen en heeft hem op het droge geholpen", aldus Teugels. Jane kreeg al meermaals 5-sterren op Tripadvisor.

De studente gaf Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo en Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van ADMB, nog een ritje door Brugge.