Dwayne Johnson is best betaalde acteur

Twee dagen nadat het Amerikaanse zakenblad Forbes de top tien van de best betaalde actrices had gepubliceerd, is het nu tijd voor hun mannelijke collega's. Helemaal bovenaan prijkt Dwayne Johnson. Hij verdiende het afgelopen jaar 64,5 miljoen dollar, meer dan dubbel zoveel als het jaar voordien.

De voormalige worstelaar Dwayne "The Rock" Johnson verdiende zijn geld in 2016 vooral met de actiekomedie "Central intelligence", maar ook met "Fast 8" en zijn rol in de "Baywatch"-verfilming die nog moet uitkomen. Hij stoot Robert Downey Jr. van de troon, die naar de achtste plaats tuimelt.

Dwayne Johnson wordt in de lijst gevolgd door Jackie Chan (61 miljoen dollar), Matt Damon (55 miljoen dollar), Tom Cruise (53 miljoen dollar) en Johnny Depp (48 miljoen dollar).

Al die vijf acteurs verdienen meer dan de best betaalde actrice, Jennifer Lawrence. Twee dagen geleden maakte Forbes bekend dat zij in 2016 46 miljoen dollar binnenrijfde. Zeker niet onaardig, maar toch bijna 20 miljoen dollar minder dan haar mannelijke evenknie.