Landgoed van Prince opent deuren voor fans

Enkele maanden na het overlijden van Prince opent zijn landgoed Paisley Park de deuren voor het grote publiek. Vanaf oktober kunnen fans een bezoekje brengen aan zijn privévertrekken en studio's.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Heel wat journalisten kwamen samen aan Paisley Park na het overlijden van Prince

"Het openen van Paisley Park is iets wat Prince altijd al had gewild en hij werkte er ook aan", zegt Tyka Nelson, de zus van de overleden zanger. "Slechts enkele honderden mensen hebben al de kans gekregen om er een rondleiding te krijgen. Nu krijgen fans van de hele wereld die."

Het landgoed - waar de zanger tot zijn dood in april leefde - wordt vanaf oktober opengesteld voor het publiek. Een rondleiding duurt zo'n uur en zal in groepjes van 25 tot 30 personen gebeuren. Tickets kosten 38,50 dollar (zo'n 34 euro).

Het is de beheerder van de nalatenschap van Prince die samen met Graceland Holdings - het bedrijf dat ook het landgoed van Elvis Presley beheert - het plan op poten heeft gezet.