NTGent brengt voorstelling in Floraliënhal

Regisseur Johan Simons presenteert ook dit jaar weer een grootschalige muziektheaterproductie op locatie. "Die Fremden/De vreemden" krijgt zijn Belgische première op een bijzondere plaats: de onlangs gerestaureerde Gentse Floraliënhal.

"Die Fremden/De vreemden" is een coproductie van NTGent en de Ruhrtriënnale, die beiden onder de artistieke leiding staan van Johan Simons. De voorstelling gaat op 2 september in première in Marl tijdens de Ruhrtriënnale en krijgt haar Belgische première op 21 september in de Floraliënhal in Gent. Daarna volgen nog Gentse voorstellingen op 22, 23, 24, 25 en 27 september.

Vorig jaar speelde Simons met het NTGent ook al een voorstelling op locatie. "Accattone", gebaseerd op een film van Pier Paolo Pasolini, werd toen opgevoerd in een loods in de Gentse haven. Net als "Accatone" verwijst ook "De vreemden" naar actuele kwesties. Het stuk stelt vragen over culturele identiteit in tijden van massamigratie, postkolonialisme en integratieproblemen. "De vreemden" is gebaseerd op een roman van Kamel Daoud, die een soort vervolg schreef op "L'étranger" van Albert Camus.