Ook circusvoorstelling op het Theaterfestival

In kunstencentrum deSingel in Antwerpen is het startschot gegeven van het jaarlijkse TheaterFestival. Elf dagen lang worden op zes locaties in de stad de belangrijkste en meest toonaangevende voorstellingen van het afgelopen seizoen opgevoerd.

Onder meer de marathonvoorstelling "Mount Olympus" van Jan Fabre en het Faustiaanse "Beckett Boulevard" van De Koe horen tot de blikvangers. Heel wat vertoningen zijn al uitverkocht en de organisatie mikt op ruim 9.000 bezoekers.

Opmerkelijk is dat er dit jaar voor het eerst ook een circusact werd geselecteerd. In "Fidelis Fortibus" van Circus Ronaldo wordt het publiek op het plein van deSingel geconfronteerd met een circus waarvan alleen de clown nog leeft en waarbij die dan maar alle andere artiesten in leven tracht te houden door middel van zijn verbeelding.

"Divers palet"

"De selectie bestaat uit voorstellingen die de tand des tijds kunnen doorstaan, maar ook een symbool van deze tijd zijn en de trends van het seizoen weergeven", zegt festivaldirecteur Kathleen Treier. "Ik verwacht een fantastisch en erg divers palet en ben blij dat de publieke belangstelling groot is. De voorverkoop is al bijzonder vlot verlopen."

In totaal staan er vertoningen van dertien voorstellingen op het programma. Naast deSingel vormen ook de Bourla, HETPALEIS, DE Studio, de Monty en het winkelcentrum Century Center tot 4 september het decor voor het TheaterFestival. Alle praktische info staat op www.theaterfestival.be.