Peeters hoort BNP Paribas Fortis over hogere dossierkosten herziening woonkrediet

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gaat vandaag praten met BNP Paribas Fortis over de hogere dossierkosten die de bank voortaan aanrekent bij de herziening van woonkredieten. Peeters wil bij BNP het belang benadrukken van transparantie en stabiele kosten voor de consumenten.

Peeters beseft dat de lage rentevoeten voor veel herfinancieringen zorgen en de banken zo met de nodige kosten opzadelen. "Maar het kan niet dat de consumenten elke week met andere maatregelen geconfronteerd worden, transparantie is nodig", zei hij voor aanvang van het kernkabinet.

"De vraag die zich stelt, is of een administratieve kost van 500 of 700 euro niet overdreven is", verduidelijkt men op zijn kabinet. "Het heeft zonder twijfel een ontradend effect. Anderzijds lijkt dit in de markt nog geen uitzonderlijk hoog bedrag."

Peeters lijkt voorlopig niet van plan om in te grijpen. De vraag is ook of hij dat zomaar zou kunnen. Niettemin zal de minister contact hebben met BNP Paribas Fortis, dat de dossierkosten nu optrekt van 350 naar 700 euro en voortaan 500 euro aanrekent voor nieuwe klanten.