Recordaantal reizigers met de trein naar de kust vandaag

Meer dan 29.500 reizigers hebben vanmorgen de trein naar de kust genomen, een record voor deze zomervakantie. De spoorwegen leggen sinds dinsdag al elke dag zes extra treinen in richting kust. Dat blijft zo tot en met zondag. Westtoer verwacht dat zondag een echte toeristische topdag wordt.

Naast de zes extra treinen per dag zijn zowel gisteren als vanmorgen nog eens twee extra treinen ingezet vanuit Gent. Het gaat om treinen die klaar staan om uit te rijden als er plots veel reizigers de trein naar de kust willen nemen.

Oostende bleek de populairste kustbestemming. Daar zijn vanmorgen 17.000 reizigers aangekomen. In Blankenberge kwamen er 10.600 treinreizigers aan.

Volgens Westtoer, de dienst toerisme van West-Vlaanderen, verwelkomt de kust vandaag zo'n 150.000 dagjestoeristen. Daarnaast overnachten nog eens 11.000 mensen in hotel aan de kust.

Als het ook komend weekend warm en zonnig blijft, verwacht Westtoer op zondag een absolute topdag. "Dat wordt ongetwijfeld het beste laatste augustusweekend van de laatste tien jaar", zegt Frankie De Block van Westtoer. "Ik ben ervan overtuigd dat we meer dan 4 à 500.000 dagjestoeristen gaan hebben."