Twee Vlaamse kortfilms geselecteerd voor Raindance Film Festival

Twee Vlaamse kortfilms zijn geselecteerd voor het Raindance Film Festival in Londen, het grootste onafhankelijke filmfestival van Groot-Brittannië. Het gaat om "Feel sad for the bunny" van Kenneth Mercken en "Nkosi coiffure" van Frederike Migom.
"Feel sad for the bunny"

Op het filmfestival zijn 100 langspeelfilms en meer dan 150 kortfilms te zien. In die laatste groep treden dus ook twee Vlaamse werken aan.

In "Feel sad for the bunny" volgt Mercken de 12-jarige Remy die samenwoont met zijn oudere broer Bruno en hun au pair Mihaela. Ondanks het leeftijdsverschil is Remy stiekem verliefd op Mihaela. Wanneer plots ook Bruno interesse in haar toont, komt de relatie tussen beide broers danig onder druk te staan.

De kortfilm was al te zien op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven en het Brussels Short Film Festival, waar hij de BeTV Award won. De internationale première was op het Guanajuato International Film Festival in Mexico.

"Nkosi Coiffure"

In "Nkosi Coiffure" brengt Migom het verhaal van Eva, die tijdens een ruzie met haar vriend een Afrikaans kapsalon in Brussel binnenvlucht. Aanvankelijk krijgt ze steun van de vrouwen in het salon, maar wanneer de reden van de ruzie aan het licht komt, lopen de meningen uiteen.

De kortfilm ging in première op het Wereldfilmfestival van Montréal en kreeg prijzen op de Festivals van Brussel, Valladolid en Washington D.C..