Zeker 12 doden na aanval op Amerikaanse universiteit in Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is de aanval op de Amerikaanse universiteit tot een einde gekomen. De balans staat op zeker twaalf doden en een dertigtal gewonden. Wellicht is de aanval het werk van talibanstrijders.

De aanval begon gisteravond even voor 19 uur plaatselijke tijd. Eerst ontplofte een bomauto, daarna vielen strijders het universiteitsgebouw binnen en begonnen ze te schieten. Op dat moment waren zo'n 1.000 studenten les aan het volgen.

De Afghaanse ordetroepen kwamen massaal ter plaatse en omsingelden de campus van de prestigieuze instelling. Zo'n tien uur na het begin van de aanval konden ze de aanval neerslaan. Daarbij werden zeker twee aanvallers doodgeschoten. Bij de aanslag kwamen ook zeker zeven studenten, drie agenten en twee bewakers om het leven.

De aanval werd nog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat de taliban achter de aanval zitten. Die voeren momenteel een groot offensief uit in heel het land en voerden het aantal aanvallen de laatste weken op.