40 slachtoffers aardbeving Italië krijgen staatsbegrafenis

Veertig mensen die zijn omgekomen bij de zware aardbeving in Centraal-Italië krijgen morgen een staatsbegrafenis. Die vindt plaats in het stadje Ascoli Piceno. Morgen houdt Italië ook een dag van nationale rouw.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Een blik op Amatrice dat zwaar is getroffen.

267 doden, 400 gewonden waaronder 40 zwaargewonden en meer dan 2.500 mensen die dakloos zijn: dat is de tol van de aardbeving die Centraal-Italië woensdagochtend heeft getroffen.

In het stadje Ascoli Piceno nemen vrienden en familie morgen afscheid van 40 slachtoffers. Zij krijgen een staatsbegrafenis. Morgen houdt Italië ook een dag van nationale rouw. In het hele land zullen vlaggen halfstok hangen ter nagedachtenis van de vele doden, onder wie ook verschillende buitenlanders.

In Rome is vandaag al een eerste slachtoffer van de aardbeving begraven. Het gaat om de 28-jarige zoon van een topambtenaar die omkwam in het vakantiehuis van de familie in Amatrice.