"Even geen uitzending, want wij gaan joggen"

De Britse zender ITV onderbreekt morgenvroeg gedurende een uur al zijn uitzendingen. ITV zendt tussen 9.30 en 10.30 uur op zijn zeven tv-kanalen enkel de boodschap "We zijn gaan joggen. Waarom doen jullie niet mee?" uit. Het initiatief maakt deel uit van de grootschalige sportcampagne "#IAmTeamGB.
imago sportfotodienst

"I am Team GB" gaat uit van de Britse staatsloterij. De bedoeling is om de Britten met initiatieven van diverse pluimage aan te sporen tot sportactiviteiten. Onder meer de aandacht voor de Olympische Spelen in Rio, waar het Verenigd Koninkrijk met 67 medailles het op één na succesvolste land was, zou voor een duwtje in de rug moeten zorgen. Nu schaart ITV zich als grootste commerciële zender van Groot-Brittannië zich ook duidelijk achter het initiatief.

Morgen wordt de campagne grootschalig aangepakt. Samen met de sterren van de voorbije Olympische Spelen wordt "de grootste sportdag aller tijden" georganiseerd, waarbij alle sportievelingen deel uitmaken dezelfde ploeg: Team GB.

Of de Britten op een zaterdagochtend gehoor zullen geven aan de sportieve boodschap van ITV, is echter twijfelachtig. Ook na de vorige Olympische Spelen in Londen (2012) hoopte Groot-Brittannië op een toenemende interesse voor sportactiviteiten, maar de grote toeloop van Britten bij sportverenigingen bleef uit.

Het campagnefilmpje