"Ik leef nog! Je hebt dus nog een job"

De Britse zakenman Richard Branson heeft een kwalijke val met de fiets gemaakt op Virgin Gorda, een van de Britse Maagdeneilanden. Met de nodige zin voor drama doet de baas van de Virgin Group zijn verhaal op zijn website en via sociale media.

66 is Branson inmiddels, maar nog steeds houdt hij van een stevige uitdaging. Zo bereidt hij zich dezer dagen voor op de Virgin Strive Challenge waarbij hij samen met een groep andere mensen van de voet van de Matterhorn tot op de top van de Etna op Sicilië zal trekken, fietsen, zwemmen en lopen.

Enkele dagen geleden was hij met de fiets aan het trainen op Virgin Gorda toen het misliep. "Ik reed een heuvel af richting Leverick Bay toen het plots erg donker werd", schrijft hij. "Ik raakte een verkeersdrempel en voor ik het wist werd ik over mijn stuur geworpen en zag ik mijn leven letterlijk voor mijn ogen voorbijtrekken."

"Ik dacht echt dat ik zou sterven. Ik raakte de betonnen weg, maar gelukkig braken mijn schouder en mijn wang mijn val. Ik droeg een helm die mijn leven heeft gered. Mijn fiets zelf werd van een klif gekatapulteerd. We hebben hem later volledig vernield teruggevonden. Mijn wang is danig beschadigd en ik heb snijwonden op mijn knie, kin, schouder en lichaam."

"Ik kon niet geloven dat ik nog leefde"

"Nadat ik was geland kon ik niet geloven dat ik nog leefde of niet verlamd was. Toevallig was mijn assistent Helen de eerste die me aantrof. Algauw vond ik mijn humor terug en zei ik haar: "Ik leef nog! Je hebt dus nog een job"."

Branson is na zijn val naar Miami gevlogen voor medische onderzoeken. Hij heeft een barst in zijn kaak en enkele gescheurde ligamenten. Toch is hij van plan volgende maand aan de Virgin Strive Challenge deel te nemen.

Via sociale media en zijn website heeft Branson een resem foto's van zijn verwondingen verspreid.