"Omdat ze graag een potige brandweerman ziet"

Een droom die werkelijkheid werd, al was het wel pas op haar 105e verjaardag. Maar Ivy Smailes had er altijd al van gedroomd om door gespierde brandweermannen gered te worden, liefst nadat ze door een raam waren geklommen. De Britse vrouw kon haar geluk dan ook niet op, toen 5 leden van de plaatselijke Tyne and Wear Fire and Rescue Service haar droom deden uitkomen.

"Ik wist niet wat me overkwam", aldus de 105-jarige op nieuwswebsite Today.

Rusthuismedewerkster Debra Carter: "Ze heeft zo’n heerlijk gevoel voor humor. Dus we waren wel voorbereid dat ze iets vreemds zou vragen. Maar toen we de brandweer om medewerking vroegen, dachten ze dat we hen voor de aap hielden. Ze konden maar niet vatten dat dat een wens was van een 105-jarige. Maar uiteindelijk waren ze bereid om mee te werken."

"En dat allemaal omdat deze vrouw van een potige brandweerman houdt", werd er op Facebook aan toegevoegd. Wat de vrouw volgend jaar zal vragen, is nog een vraagteken, maar "ze zou heel graag Prins William ontmoeten", aldus Carter, "al lijkt me dat wellicht wat moeilijker om te realiseren".

lees ook