"Slechts" 5 verdachte gevallen in kliniek Klaus Ross onderzocht

Het Duitse gerecht gaat niet 70, maar "slechts" 5 verdachte gevallen in de kliniek van "natuurgenezer" Klaus Ross onderzoeken. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om 5 patiënten die op 27 juli een omstreden behandeling kregen. 3 onder hen zijn overleden, onder wie een Belg.
Het "Biologisch Kankercentrum Bracht" in Brüggen-Bracht.

Begin augustus is de zelfverklaarde Duitse "natuurgenezer" Klaus Ross in opspraak gekomen nadat een van zijn kankerpatiënten in verdachte omstandigheden was overleden na een behandeling in zijn kliniek in Brüggen-Bracht. Even later bleken nog twee andere patiënten uit zijn praktijk onder verdachte omstandigheden overleden, onder wie een Belg.

De drie overleden patiënten hadden net als twee andere patiënten op 27 juli een omstreden behandeling met 3-BP gekregen. Dat is een glucoseblokker die enkel op dieren is getest en potentieel gevaarlijk is. De twee overige patiënten zijn wel nog in leven.

Aanvankelijk liet het Duitse gerecht verstaan zowat 70 verdachte gevallen in de kliniek van Ross te willen onderzoeken. Daarbij zou het ook lichamen van overleden patiënten opgraven. Op een persconferentie meldt het Openbaar Ministerie vandaag dat het enkel de vijf patiënten onder de loep neemt die op 27 juli zijn behandeld. Het wil voorts geen lichamen opgraven.

De Duitse hoofdaanklager zegt tot slot nog dat Ross een beroepsverbod heeft gekregen en niet meer actief is. Hij zou nooit eerder met de politie of het gerecht in aanraking zijn gekomen.