AB InBev verwacht tot drie procent banenverlies

AB InBev verwacht dat door de fusie met SABMiller mogelijk drie procent van de banen zal verdwijnen. Dat staat in documenten die zijn vrijgegeven over de fusie. Volgens Bloomberg zouden mogelijk tot 5.500 jobs getroffen worden door de jobreductie. Op het Europese hoofdkwartier van de brouwer in Leuven staan 24 banen op de tocht.

Nog volgens de fusiedocumenten zal de jobafbouw geleidelijk gebeuren, verspreid over een periode van drie jaar na afronding van de fusie. De omvang van de afbouw voor de verschillende locaties is nog niet duidelijk, aldus de brouwer.

Volgens Bloomberg gaat het om 5.500 banen. Het persbureau baseert zich daarvoor op anonieme bronnen dicht bij het dossier. Op het Europese hoofdkwartier van de brouwer in Leuven staan volgens ACV-secretaris Kris Vanautgaerden 24 banen op de tocht. Dat zou gezegd zijn op een Europese ondernemingsraad. Voor de productie in België zou de fusie met SABMiller geen impact hebben.