Dode en vier gewonden bij ontploffing in sportcentrum Chimay

In Chimay, in Henegouwen, zijn een dode en vier gewonden gevallen bij een ontploffing in een sportcentrum. Over de oorzaak van de explosie bestaat nog geen duidelijkheid, al wordt in de richting van een gasexplosie gedacht.

De ontploffing gebeurde rond middernacht in sportcentrum "Le Chalon". Op dat ogenblik waren nog vijf leden van een loopclub in het gebouw aanwezig. Een van hen, een 40-jarige man, overleefde de explosie niet, twee anderen raakten zwaar verbrand en werden naar de brandwondencentra van Neder-Over-Heembeek en Loverval gebracht. De overige twee raakten lichtgewond. 

Door de explosie werden de volledige voorgevel en de benedenverdieping vernield. Burgemeester Françoise Fassiaux kondigde het gemeentelijk rampenplan af en vroeg ook om het provinciaal rampenplan af te kondigen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Gasexplosie?

Over de oorzaak van de explosie bestaat nog geen zekerheid, maar mogelijk gaat het om een gasexplosie. "Het gebouw is niet aangesloten op het gasnet", zegt brandweermajoor Michel Méan. "Maar er zijn gasflessen gevonden op de site, maar precieze aanwijzingen over de oorzaak zijn er evenwel nog niet."

Het parket heeft een brandexpert ter plaatse gestuurd, en de politie heeft een veiligheidszone ingesteld. 

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu