Duitsland nomineert "Toni Erdmann" voor de Oscarrace

"Toni Erdmann" is al zeker een van de vele mogelijke kanshebbers op een Oscar voor beste niet-Engelstalige film, dat heeft de Duitse filmcommissie German Films beslist. "Toni Erdmann" haalde het van zeven andere genomineerde films, waaronder "Er ist wieder da" over Adolf Hitler.

Of "Toni Erdmann" ook de finale lijst haalt van genomineerden voor die Oscar, weten we pas op 24 januari. Dan nomineert de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de vijf genomineerde films in deze categorie.

De Duits-Oostenrijkse film "Toni Erdmann" ging op 14 mei in première op het Filmfestival van Cannes. De film vertelt het verhaal van de 65-jarige Winfried die na de dood van zijn hond beslist om onaangekondigd zijn volwassen dochter te verrassen op haar kantoor in Roemenië.