Florence + The Machine lost soundtrack voor nieuwe Tim Burton-film

Los van de festivaloptredens heeft zangeres Florence Welch van Florence + The Machine zich de afgelopen maanden bezig gehouden met het schrijven van soundtracks. Na de bewerking van klassieker "Stand by me" komt ze nu met een gloednieuw nummer op de proppen: "Wish that you were here".

"Wish you were here" werkte Welch samen uit met regisseur Tim Burton. Het nummer wordt de titelsong van zijn nieuwe film, die eind september uitkomt. "Miss Peregrine's home for peculiar children" is een avontuurlijke fantasyfilm met Eva Green in de hoofdrol. Onder meer oude rotten Judi Dench en Samuel L. Jackson spelen ook mee.

Het verhaal is gebaseerd op een Amerikaanse bestseller uit 2011, over een jongen die na een traumatische gebeurtenis op zoek gaat naar een verlaten weeshuis op een Welch eiland. Daar past volgens Florence Welch een meeslepende soundtrack bij, met haar herkenbaar stemgeluid.

Eerder deze maand liet Welch al een andere soundtrack op de wereld los. Voor het bekende spel "Final fantasy XV" stak ze klassieker "Stand by me" in een nieuw jasje. "Het landschap van het spel en mijn eigen, interne landschap passen behoorlijk goed bij elkaar", zegt de roodharige zangeres daarover. "Het is mythisch, episch en prachtig." Wanneer Florence nieuw werk uitbrengt met haar Machine is niet bekend.