Italiaanse miss overleeft de aardbeving en de Costa Concordia

In Italië nam Nicole di Mario gisteren deel aan de finale van de "Miss Umbrië" verkiezingen. Glimlachen viel haar echter zwaar: in de nacht van dinsdag op woensdag had ze de zware aardbeving in het centrum van Italië meegemaakt en overleefd. En opvallend: vier jaar eerder was ze ook al levend uit de schipbreuk van het luxe cruiseschip Costa Concordia gekomen.
In 2015 werd Di Mario verkozen tot "Miss Europa Continentale" (Foto: Facebook).

Op het ogenblik van de aardbeving sliep de 20-jarige studente in het familiehuis in Borbona, een dorpje op zo'n 18 kilometer van Amatrice.

"Ik voelde hoe alles schudde en ik was vreselijk bang. We zijn naar buiten gelopen en niet meer naar binnen gegaan. We hebben de nacht buiten doorgebracht, eerst op het voetbalveld, daarna in de velden", zo zei ze aan de plaatselijke krant Corriere di Rieti.

De reden waarom Nicole, die in Rome woont, naar Borbona was teruggekeerd, was op zich al niet erg vrolijk: ze was gekomen voor de begrafenis van haar grootmoeder Domenica. Door de aardbeving werd die uiteindelijk op het dorpsplein gehouden, omdat de kerk niet veilig meer was.

Costa Concordia

De dramatische aardbeving waarin nu al 281 mensen de dood gevonden hebben, bracht bovendien opnieuw de herinneringen naar boven aan een drama dat ze vier en een half jaar eerder meegemaakt had, de schipbreuk van de Costa Concordia. 

Di Mario bevond zich namelijk aan boord van dat luxe cruiseschip toen het in januari 2012 op de rotsen liep en kapseisde voor het eiland Giglio in Toscane. Daarbij lieten 32 mensen het leven.

"Dat was een dramatische ervaring, angstaanjagend. Ik zat eerst vast in mijn kajuit omdat het schip eerst naar de ene kant gekanteld was, en daarna naar de andere. Vervolgens moest ik aanschuiven om een reddingsvest te krijgen, en ben ik er in geslaagd in de laatste reddingsboot te springen, nummer 25", zo zei ze. "Maar dinsdagnacht was het gevoel van machteloosheid tegenover wat er gebeurde, zelfs nog groter", zo voegde ze er aan toe.

Overigens is Nicole gisteravond niet verkozen tot Miss Umbrië. Ze kreeg wel de titel van "Miss Elegantie". 

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De Costa Concordia voor de kust van het eiland Giglio.