Jamie Oliver steunt slachtoffers aardbeving met ... pasta all'amatriciana

De Britse televisiekok Jamie Oliver doet zijn culinaire duit in het zakje, bij de reddingsacties in het Italiaanse aardbevingsgebied. Oliver schenkt per verkochte portie pasta all'amatriciana in zijn Jamie Italian UK restaurants 2€ aan het Italiaanse Rode Kruis. Dat vertelt hij in een kort filmpje op zijn Facebookpagina.

Meteen na de aardbeving in Italië kwamen verschillende solidariteitsacties op gang. Daaronder ook meteen enkele culinaire initiatieven rond het lokale gerecht in de getroffen streek: de pasta all'amatriciana met varkensvlees, tomatensaus en kaas.

Ook televisiekok Jamie Oliver biedt nu culinaire hulp. Samen met de 700 chefs in zijn 46 Jamie Italian UK restaurants promoot hij de typische pasta all'amatriciana als suggestie op de menukaart. Wie een portie bestelt, schenkt meteen 2€ aan het Italiaanse Rode Kruis.

Op zijn Facebookpagina vertelt Oliver dat hij op deze manier een verschil wil maken. "Ik wil een actie ondernemen op een manier waarop ik dat het best kan: van achter mijn fornuis. We kunnen op deze manier duizenden euro's ophalen, om mensen effectief te helpen", laat hij weten met de hashtag #EatForItaly.

"We gaan deze actie enkele maanden volhouden", klinkt hij vastberaden. Oliver heeft zelf "enkele honderden" personeelsleden met Italiaanse roots in dienst. Hij gaat bekijken of ook zijn buitenlandse restaurants mee op de kar springen.

© Pietro Scozzari - www.belgaimage.be

Zelf aan de slag?

Ook onze bekende televisiekok Jeroen Meus heeft een eigen recept voor de Italiaanse klassieker.