Laatste verdachten van schietpartij in Dadizele blijven aangehouden

De twee verdachten die maandag werden opgepakt voor de dodelijke schietpartij in Dadizele blijven aangehouden. Eén van hen wordt ervan verdacht dat hij de dodelijke schoten gelost zou hebben op een jongeman uit Antwerpen, bijna twee weken geleden.

Het West-Vlaamse dorp Dadizele werd begin vorige week opgeschrikt door een schietpartij. Net voor middernacht werd er een 20-jarige man uit Antwerpen op straat doodgeschoten. Daarna sloegen de daders op de vlucht.

Twee dagen nadien werden twee twintigers uit Antwerpen aangehouden. Een van hen was de eigenaar van de auto die ter plaatse was aangetroffen. Maar ze ontkenden dat ze iets met de schietpartij te maken hadden en werden later vrijgelaten.

Eind vorige week werden nog drie anderen aangehouden: iemand uit Dadizele zelf, een man uit Gent en iemand uit Menen. Er zou een conflict geweest zijn over een verkeerd gelopen drugsdeal tussen deze verdachten en de mannen die eerder waren opgepakt. De man uit Gent werd weer vrijgelaten omdat duidelijk werd dat hij niets met de zaak te maken had.

Ten slotte werden begin deze week nog eens twee verdachten opgepakt, zij blijven nu dus aangehouden, samen met de twee West-Vlaamse mannen die eind vorige week werden opgepakt.