Motorrijder overleden na frontale botsing in Tielt

In Tielt, West-Vlaanderen, is gisteravond een motorrijder verongelukt. De man botste frontaal op een bestelwagen die in een lichte bocht een tractor inhaalde die stro vervoerde. De bestuurder van de bestelwagen had gedronken.

Het ongeval gebeurde gisteravond om iets over half negen op de Wakkensesteenweg in Tielt. De motorrijder reed van Wakken richting Tielt toen in een lichte bocht een bestelwagen, die uit de andere richting kwam, een strotransport aan het inhalen was.

Door de klap van de frontale botsing werden de motorijder en zijn motor in de gracht weggeslingerd. De bestelwagen raakte zwaar beschadigd en kwam aan de andere kant van de weg in de berm terecht. De bestuurder van de bestelwagen raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij een positieve ademtest aflegde, werd zijn rijbewijs alvast voor vijftien dagen ingetrokken.

De Wakkensesteenweg was tot na middernacht voor alle verkeer afgesloten. Een deskundige van het Brugse parket kwam ter plaatse de precieze omstandigheden onderzoeken.