Sergio Herman opent dit najaar "luxefrituur" in Antwerpen

Sterrenchef Sergio Herman zal ook in ons land een vestiging openen van zijn "luxefrituurketen" Frites Atelier. De primeur is voor Antwerpen. Daarnaast zegt hij dat er ook een nieuw boek in de pijplijn zit.

In Nederland staat er al een luxefrituur van de keten en komen er nog vier bij. Dit najaar zal hij er ook eentje openen in Antwerpen. In een dubbelinterview met Gert Verhulst, dat morgen verschijnt in Het Belang van Limburg, geeft Herman meer uitleg.

"Het is geen achtgangendiner, maar ook een bakje friet kan top zijn. Ik vind het sympathiek dat ik een topproduct kan aanbieden voor minder dan vijf euro. En als je binnenkomt, moet je ook geprikkeld worden door wat je ziet, dat maakt het uniek", zegt de sterrenchef.

Een nieuw boek

In hetzelfde dubbelinterview kondigt Herman aan dat hij ook een nieuw boek gaat uitbrengen. In "Simple food" wil hij het grote publiek tonen hoe hij thuis zelf achter de potten staat. "Het boek moet de mensen tonen dat zij dat gerust ook kunnen als ze dat zelf willen", zegt Sergio Herman.